Vi har bakat dumlekakor, eller för att vara mer korrekt, jag geggade ihop degen fort som sjutton medans min dotter hetsåt av den. Sedan skulle den vila i kylen i 30 minuter, men det tyckte jag var lite onödigt, så jag bakade ut kakorna efter tio minuter.
Jag förstår nu syftet med att låta den ligga kallt.
Det skulle bli 24 kakor, det blev 15, för jag hade slarvläst lite och inte sett att man skulle dela kolorna, så degen räckte ju inte till. Skitsamma, degen är god, kolorna är goda och då borde resultatet bli gott.
Ni som på något sätt trot att jag blivit huslig tar helt fel. Jag bakar för att det är en bra aktivitet att göra med barn, fast jag tycker visserligen det räcker med att göra smeten. Dock är det praktiskt att verkligen göra kakorna ibland, för få människor i min omgivning uppskattar en skål smet då de kommer på besök.
Här kommer receptet
DUMLEKAKOR 24 ST
200 gr Margarin
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse (rosa)
24 st Folieformar
Gör såhär:
1. Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg .
2. Låt degen stå kallt i ca 30min
3. Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar.
Tryck ner en halv dumlekola i varje boll och lägg dem i folieformarna
4. Grädda mitt i ugnen 200 gr ca 10 min
5. Ta sedan kakorna ur ugnen och lägg på en bit Nobless på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan.
6. Ställ kakorna i kylen sa att chokladen stelnar ordentligt.
Smaklig spis
torsdag 3 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Skönt att höra att jag inte är ensam om att slarvläsa. :-D
SvaraRadera